PRAKTISCH ARBEIDSRECHT

Heb je te maken met personeel, dan is een brede kennis van het arbeidsrecht onmisbaar. Welke vaste en flexibele overeenkomsten zijn mogelijk? Hoe pas je arbeidsvoorwaarden in de praktijk toe en wanneer kun je deze wijzigen? Hoe werken de verschillende ontslagmogelijkheden en hoe bouw je een dossier op?

Dit is een greep uit de onderwerpen van de opleiding Praktisch Arbeidsrecht. Er zal aandacht worden besteed aan de theorie, maar vooral ook aan de uitvoering in de dagelijkse praktijk.

DOEL

Het opfrissen van je kennis van het arbeidsrecht of het verkrijgen van een gedegen en praktische kennis daarvan, zodat je in staat bent om adequaat en praktisch met diverse arbeidsrechtelijke situaties in jouw organisatie om te gaan en daarin interne of externe partijen te adviseren en overtuigen.

ONDERWERPEN

 • Soorten arbeidsrelaties
  O.a.: reeks van bepaalde tijd overeenkomsten, kenmerken van oproepovereenkomsten, onderscheid tussen freelancers en werknemers.

 • Inhoud van de arbeidsovereenkomst
  O.a.: aandachtspunten bij de belangrijkste arbeidsvoorwaarden zoals de proeftijd, vakantiedagen, het concurrentiebeding en relatiebeding en loon bij ziekte.

 • Wijziging van arbeidsvoorwaarden
  O.a.: mogelijkheid tot en wijze van het wijzigen van bestaande arbeidsvoorwaarden / opgebouwde rechten.

 • Diverse ontslagvormen
  O.a: werking en kansen in de praktijk van ontslagvormen als ontslag op staande voet, beëindiging met wederzijds goedvinden, ontbinding via de kantonrechter en opzegging via UWV WERKbedrijf.

 • Dossieropbouw en vergoeding
  O.a: de drie stappen naar een goed dossier, invloed van dossieropbouw op de kantonrechtersformule, werking van de kantonrechtersformule.

 • Actuele ontwikkelingen

OPLEIDINGSTIP

Indien je meer specialistische kennis wenst op te doen met betrekking tot een van de bovenstaande onderwerpen, volg dan naast deze basis opleiding Praktisch Arbeidsrecht ook een van de master opleidingen: Diepgang Flexibele Arbeidsrelaties, Diepgang Arbeidsvoorwaarden of Diepgang Ontslag en Vergoeding.

Ben je op zoek naar een praktische opleiding in het arbeidsrecht die dieper gaat dan onze basis opleiding Praktisch Arbeidsrecht, kies dan voor het aaneengesloten volgen van alle drie de master opleidingen. Deze master opleidingen tezamen vormen namelijk een complete en verdiepende opleiding in het arbeidsrecht.

Kijk voor de aantrekkelijke kortingen die gelden voor het volgen van een tweede of volgende opleiding op de pagina kosten.

Samenwerkings-partner van